2012/10/12

♣ Palmut huojuu, hot dog tuoksuu ja kromi kiiltää.

Tänään palasin suomen jääkylmään ilmastoon aamuyöstä ja voin kertoa, että palaamisfiilikset ei ole olleet mitkään parhaat mahdolliset. Monia ajettuja kilometrejä, hieman rusketusta ja uusia kokemuksia täynnä olleet kuusi päivää Ranskan rivieralla oli taas yksiä mun elämän parhaimmista kokemuksista.
Kentälle mentiin sunnuntaina jo viiden pintaan aamusta, olo oli jo silloin kuin puolikuolleella. Kolmen tunnin lennon jälkeen saavuttiin Nizzaan, josta ajettiin about tunti Fréjukseen, jossa meidän kämppä oli. Fréjuksessa on sunnuntaisin kaheksasta yhteen asti sellaset markkinat (alempi kollaasi, ylemmän rivin oikeanpuolimmainen kuva), jossa myydään koruja, laukkuja, kenkiä, vaatteita, ihan kaikkea - ja halvalla. Juoksin siis heti kämpiltä tonne markkinoille ja ehdin ostaa kolme femman maksavaa paitaa.

Hetki, kun oltiin kämpillä istuttu ja kamoja purettu, otettiin meidän vuokra-auto alle ja lähdettiin St. Tropeziin. Matkalla pysähdyttiin Grimaudissa, joka oli ihana vähän venetsiatunnelmainen kaupunki (tai kylä?). Siellä oli ihan superkaunista ja oisin halunnut olla siellä tosi pitkään.
St. Tropez oli ihan superkallis paikka. Kun jätettiin auto parkkiin ja vilkas ympärilleen, niin huomas olevansa Pradan, Dolce&Gabbanan, Guccin, Louis Vuittonin ja kaikkien näiden kalliiden brändien ympäröimänä. En sitten tiedä, löydettiinkö St. Tropezista sitä oikeaa menon ja vilskeen keskipistettä, mutta jotenkin odotukset sen suhteen oli paljon korkeammalla, kuin mitä se oikeasti täytti. Satama oli kyllä hemmetin kaunis ja ihmiset oli tosi mukavia, ne satamaravintolat ja baarit oli täynnä musiikkia ja pirteitä ihmisiä.
Toisena päivänä käytiin Cannesissa, jossa järjestetään ne filmifestivaalit. Cannesista en osannut odottaa oikein mitään, mutta loppujen lopuks se tais olla koko Ranskan rivieran paras paikka. Osuttiinkin Cannesiin just sillon, kun siellä jonkinsortin elokuvafestivaalit oli, ja oli ihan loistavaa nähä Cannes noin elementissään. Taas merkkikauppojen, palmujen ja ihan superhienojen autojen ympäröimänä tuli todella köyhä olo, mutta silti siellä oli ihana ilmapiiri ja tuli sellanen fiilis, etten halunnut lähteä Cannesista ikinä. Jos siis ikinä matkaatte rivieralla päin, vaadin, että pysähdytte Cannesissa ja rakastutte yhtä paljon, kuin minä.

Jotta postauksista ei tuu ylitsepääsemättömän pitkiä, taidan jättää tämän postauksen nyt tähän toiseen päivään. Varmaan huomenna kerron loppulomasta ja esimerkiksi tiistaista, jolloin täytin 17 ja missä synttärit tulikaan vietettyä!

12 kommenttia:

 1. oooh kauhee hinku päästä ulkomaille!

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia ja tosi kiva ulkoasu! :)

  http://johannakatariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. ihania kuvia ! oon niin kateellinen sulle ku oot päässy ulkomaille pois täältä kylmästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! c: Haha uskon, tää kylmyys on ihan kamalaa :-D

   Poista
 4. aivan ihania kuvia!! (: tosikiva blogi<3

  VastaaPoista
 5. onpa kiva blogi! :) käyhän kurkkaamassa:
  http://youaremyanchor-janna.blogspot.fi/
  ja liityin lukiaks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Käyn kans tsekkaamas sun c:

   Poista
 6. Ihania kuvia ! ♥ voi kun itekki pääsis joskus johonkin tuonnepäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kannattaa todellakin kyl käydä, jos koskaan saat mahdollisuutta! :-)

   Poista