2014/04/08

♣ What chocolate will not cure, there is no cure for.

Viimeviikolla mun äiti täytti viisikymmentäkuusi vuotta. Pari päivää ennen hänen synttäreitään löysin sitaatin, jossa luki "I'm not going to make any age related jokes because I genuinely feel bad about how old you are". Muistinkin silloin, että äidilläni on tapana sanoa "maailmassa ei ole yhtäkään murhetta, jota suklaa ei paranna", joten ajattelin, että olisi idioottivarmaa antaa hänelle suklaata synttärilahjaksi - niin hän voisi oikeasti nauttia täyttäessään viisikymmentäkuusi.

Mielestäni suklaa on kuitenkin typerin lahja ikinä - se menee samaan kategoriaan kuin kaupasta ostetut kortit. Kuitenkin ripauksella DIYtä suklaastakin saa muovattua koskettavimman, persoonallisimman sekä herkullisimman lahjan ikinä.

En omista suklaamuotteja, joten projektin ensimmäinen askel on kävellä supermarkettiin ja improvisoida. Kahdenkymmenen minuutin supermarketissa miettimisen ja suunnittelun jälkeen olin löytänyt täydellisen suklaalevymuotin - pillimehupurkin. Palatessani kotiin iskin juotuihin paketteihin kiinni mattopuukolla ja leikkasin ne kahtia. Seuraavana askeleena täytyykin sitten vain valita karkit, marjat tai mitkä tahansa, joilla teet joka levystä hieman erimakuisen.

Last week my mother turned fifty-six. A few days before her birthday I found this quote saying "I'm not going to make any age related jokes because I genuinely feel bad about how old you are". Then I remembered that my mom has the tendency of saying "there's nothing in this world that chocolate cannot cure", so I thought it was fool proof to give her chocolate for her birthday - that way she could really enjoy turning fifty-six.

Now, in my opinion, chocolate is the most boring gift ever - it goes in the same category with store-bought cards. However with a pinch of DIY you can turn chocolate into the most touching, personal and delicious gift ever.

I don't own any chocolate molds so the first step of this project was to walk to the supermarket and improvise. After twenty minutes of pondering and planning I had found my perfect chocolate bar molds - juice boxes. When I got home, I drank the juice and cut the boxes in half with a box cutter. After this pick your candies or berries or whatever to make each bar taste different. 
choc5 choc4 choc3
Nyt on aika loistaa keittiössä. Tärkeintä on temperoida suklaa, johon helppo ohje > tässä <. Temperoinnin jälkeen sekoita sopiva määrä suklaata valitsemiesi karkkien sekaan, kaada seos pillimehumuottiin ja aseta jääkaappiin jähmettymään. Tunnin tai parin jälkeen pitäisi olla riittävän helppoa saada levyt helposti irti muoteista. Peitä levyt foliolla ja laita takaisin jääkaappiin, ihan vain siltä varulta, etteivät ne sula.

Now it's time to shine in the kitchen. The most important part is to temper your chocolate, otherwise it will melt and taste different. After tempering mix the right amount of chocolate with candies of your choice, pour the mixture in the juice box mold and place in the fridge to set. After an hour or two it should be easy to remove the bars from the mold. Cover the bars in foil and place in fridge just in case so that they won't melt.
choc1 choc2
Nyt suklaalevyt ovat valmiita ja seuraavana onkin vuorossa tietokoneella käärepapereiden suunnittelu. Tämän vaiheen ja tulostuksen jälkeen levyt ovatkin valmiit!

Now your bars are done and it's time to open the computer and start designing the wrappers. After designing, editing and printing you're all done! My wrappers include pictures of me and my siblings, our dog, my Mom's best friend etc. I also added a number to each wrapper - the one that has a picture of Mom and her best friend says "46 years of friendship", the one that has a picture of all of Mom's children says "3 (marvelous) children" and so on. And lastly one says "56 years!", because that's how much she turned.
choc7 choc6 choc10
Päädyin tekemään seitsemän levyn paketin mutsille. Makuina mulla toimivat valkosuklaa-mustikka, maitosuklaa-mansikka, maitosuklaa-toffee, maitosuklaa-krokantti, valkosuklaa-laku, maitosuklaa-valkosuklaa sekä maitosuklaa-polka. Olisitteko te otettuja tällaisesta suklaisesta lahjasta?

I made seven bars of chocolate. My flavors were white chocolate with blueberries, milk chocolate with strawberries, milk chocolate with caramel pieces, milk chocolate with brittle, white chocolate with liquorice, milk chocolate and white chocolate layered and milk chocolate with peppermint candies. Would you adore this kind of gift?

14 kommenttia:

  1. Oivtsi, aivan loistava! :D Pitääkin tehä samanlainen kesällä kun äidillä on synttärit - jos vain saan tulostimeni toimimaan siihen mennessä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! Toivottavasti saat tulostimen toimiin tai sitten vaan kouluun tai töihin tai tutun luo tulostelemaan, mäkin kävin faijan työpaikalla kun meilläkin tulostin rikki :-D

      Poista
  2. Toi on tosi mahtava idea, aion niin matkia! :) Ja olisin kyllä niin otettu, jos saisin tällaisen lahjan. johon on nähty vaivaa! Mutta kaippa tällaisia saa itsellensäkin tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah todellakin saa, itelleen tehdyt lahjat on aina parhaita ;)

      Poista
  3. Ihana idea, nyt tekee kaikkia herkkuja mieli luettuani postauksesi ;)

    VastaaPoista
  4. ihan törkeen ihana lahja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee ihana kuulla, kyl ainaki mun äiti tykkäs! :-D

      Poista
  5. Aivan ihana DIY! Pitää pistää todellakin korvantaakse tämä juttu!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana idea! :) Tosi upeita paketteja!

    http://marjukkakatariina.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. heii minkä muotoiset tulostit noista papereista, että sait ton näköiset levyt?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa neljänneks alimmassa kuvassa on yks tollanen käärepaperi ennen taittelua, et siitä huomaa :-) Mä siis vaan mittailin sen suklaalevyn pituuden ja leveyden x2 ja lisäsin vielä muutaman sentin ylimääräistä, loin paintilla samankokoisen kappaleen ja tulostin :-)

      Poista