2014/07/31

♣ Iced caramel frappuccino

iced5
Jonkun juttu on shoppailu, toisen futis, kolmannen meditointi. Mun juttu taas on plagiointi. Vuosikausien ajan on mun keittiössä syntyneet feikkiversiot maraboun suklaalevyistä, amarillon jumalaisista annoksista, mäkkärin jälkiruoista sekä erityisesti coffarin erikoiskahveista. Mä en juo kahvia mustana, en maidolla, en kermalla enkä sokerillakaan, vaan mun kurkusta alas pääsevät vain ne kahvit, jotka tuovat mukanaan kolmesataa kaloria ja lievän diabetesriskin. Näitähän coffee house ja starbucks tarjoilevat hymysuin päivittäin, mutta koska molemmat ovat kahvista vähän budjettini yli, ei ole ongelma eikä mikään väsätä resepti, miten tehdä niitä jumalaisia kahveja itse kotona.

While other people enjoy to shop, play football or meditate, I enjoy to plagiarize. For years and years fake versions of chocolate bars, restaurant meals, McDonald's' desserts and especially Starbucks' coffees have brought into life in my kitchen. I don't drink coffee black, with sugar or with cream, I only like the coffees that include at least three hundred calories and a slight risk of diabetes. These are the coffees that Starbucks serves every day, but I find these coffees a tad too expensive for my budget - and that's exactly why I create them at home.
iced4 iced1
Ongelma kotonatehdyissä kahveissa on yleensä eräänlainen laihuus. Koostumus muistuttaa hyvin pitkälti normaaleita nesteitä, kun taas kahvilassa niin kylmät kuin kuumatkin juotavat ovat jollain tavalla paksumpia ja rikkaampia. Tähän ratkaisuksi kylmiin kahveihin löytyy jääpalat, muttei lainkaan vedestä - vaan maidosta.

The problem with homemade coffees is leanness. The consistency is very close to every normal liquid there is, when in cafés cold as well as hot beverages capture a smoother, richer consistency. The solution for this problem when making a cold coffee is ice cubes - but not from water, from milk.
iced3 iced2
Jääkylmää karamellifrappuchinoa varten tarvitset kuusi maitojääpalaa, vähän alle puolitoista desiä kylmää kahvia, 2-3 ruokalusikallista vaniljakermaa ja 0-1 ruokalusikallisen kinuskikastiketta. Laita ainekset blenderiin ja sekoita, kunnes koostumus on tasaista. Koristelin lasin sisäreunat kinuskikastikkeella ja kahvin päällystin kermavaahdolla sekä kinuskikastikkeella.

For iced caramel frappuccino you'll need six milk ice cubes, little less than 1½ deciliters cold coffee, 2 to 3 tablespoons vanilla cream and 0-1 tablespoons caramel sauce. Put all ingredients in a blender and blend until smooth. I decorated the inside of the glass with caramel sauce and topped the drink with whipped cream and  a little caramel sauce.
iced6 VINKKI: Käytä rasvatonta maitoa ja jätä pois ylimääräinen kinuskikastike ja/tai kermavaahto ja saat lopputulokseksi Starbucksin kahvin vain vähillä kaloreilla!

TIP: Use skinny milk and skip the excess caramel sauce and/or whipped cream and you have a Starbucks coffee with such a few calories!

3 kommenttia:

  1. voi helvetti, mun pitää ihan selkeesti ostaa blenderi tänne kämppään! Oot tehny niiiiin paljon kaikkee hyvää tässä kesän aikana että pakko se on iteki päästä kokeilee ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaha ihana, todellakin blenderiostoksille! :-D

      Poista
  2. Uu kuulostaa kyllä kivalta, jään toistaiseksi hieman miettimään, mutta varmasti lähden mukaan, jos alan myöhemmin lisäilemään vähän enemmän safkajuttuja :-)

    VastaaPoista