2012/10/30

♣ DIY teepussit

Talvi on teenjuojille suhteellisen ihanaa aikaa, koska ainakin omasta mielestäni lämpimien juomien litkiminen on paljon mukavampaa kylmällä säällä, kuin kesällä, kun on jo valmiiksi hiostava olla. Tästä tulikin mieleen, että arvostaisivatko monet lähipiirini teenjuojat joululahjoina itsetehtyjä teepusseja? Päätin nyt ainakin kokeilla niiden valmistusta, joka osottautui superhelpoksi.

Sipping warm drinks during winter time is awesome. This made me think that would tea drinkers respect homemade teabags as a Christmas gift? I decided to give it a try - and they turned out to be super easy to make.
 Tarvitset ompelukoneen, nitojan, kahvisuodattimia, irtoteetä, liimaa, lankaa ja paperia.

Aluksi kahvisuodattimesta leikataan kaksi samankokoista palaa (tai yksi iso, jonka taitat kaksinkerroin keskeltä). Ompele ompelukoneella kolme reunaa kiinni jättäen yksi auki. 

You need a sewing machine, a stapler, coffee filters, loose tea, glue, thread and paper. 

First you cut two same sized pieces from the coffee filter (or one big which you fold from the middle). Sew three sides together with a sewing machine, leaving one side open.
Tän jälkeen kannattaa tarkistaa, että pussi on nyt kaikkialta varmasti ommeltu yhtä reunaa lukuunottamatta, eikä missään ole reikiä (nimimerkillä irtotee pitkin pöytää kolme kertaa). Lisää sitten pussiin 1-2 teelusikallista teetä riippuen siitä, kuinka vahvaa teestäsi haluat, ja sen jälkeen ompele viimeinenkin sivu kiinni.

This is the part where you might wanna check that you're a decent sewer and didn't leave any holes (I had loose tea scattered on the table three times). Then add 1-2 tablespoons of tea to the bag, depending on how strong you want your tea to be, and after that sew the last side close as well.
teabag4 Leikkaa turhat langat pois, taita molemmat teepussin kulmat sisäänpäin ja jätä erillinen irtonaru/-lanka niiden väliin. Sen jälkeen taita teepussin reuna vielä keskeltä sisälle niin, että lanka jää alle. Nido päältä.

Lopulta tulosta, leikkaa tai piirrä pieniä paperinpalasia jokaista kuviota/tekstiä aina kaksi kappaletta ja liimaa ne päällekkäin jättäen toisen langanpään niiden väliin. Ja tadaa, näin helposti ja nopeasti syntyvät itsetekemät teepussit.

Cut off the excess threads, fold both of the corners in and leave a separate thread between them. After that fold the edge of the teabag to the center so that the thread stays under it. Staple over the whole thing.

Last print, cut or draw small pieces of paper with matching images and glue them together, leaving the other end of the thread between those two papers. And ta-dah, this is how easily you can make your own teabags.
diy teabag1 Tässä jotain lainauksia ja mietelauseita, joita itse pistin pussien päihin. On totta, että kaupasta ostetut teepussit ovat varmasti nätimpiä ja siistimpiä, mutta eikö nää nyt ole ihan supersöpöjä ja ajatuksella tehtyjä? Ei kukaan ilahdu, jos ostat lahjaksi valmiin paketin teetä kaupasta, mutta nää saattaa ilahduttaa aika paljonkin. Voit laittaa mietelauseen tilalle vaikka tulostetun kuvan itsestäsi, sydämen, tähden tai jotain jouluun liittyvää - vain mielikuvitus on rajana. Kuvia käyttäessä muistathan vain peilata kuvat ensin koneella, jotta saat vastakappaleet!

Joululahjojen teko on nyt siis alkanut ja nää sai kunnian olla mun ensimmäiset valmiit! Ja muistutuksena vielä, että kuvissa käytetty teepussi oli ensimmäinen, jonka tein, joten niistä lopuista tuli mielettömän paljon siistimpiä ja kauniimpia, haha.

Remember to mirror the pictures on your computer to get perfect counterparts! I used a lot of quotes, especially ones that I found somehow related to the person who received this gift. And by the way, this teabag I used in the step-by-step pictures is the first one I made. I swear the next ones turned out way prettier and cleaner!

32 kommenttia:

 1. On todella hieno lahjaidea :) Itse aion myös tehdä omatekemiä lahjoja tänä vuonna...

  trulytuuli.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsetekemät on oikeesti kyl paljon kivempia ku ostetut, näkee et on nähny vaivaa ja on tehty ajatuksella! :-)

   Poista
 2. oiii vähän kiva idea! voisin itsekkin alkaa väsälemään noita joululahjoiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, musta tuntuu et noi ois ihan kivoja lahjoja! :-) Vielä jos tekee monista eri mauista ja saa sellasen kunnon kokoelman :-D

   Poista
 3. Tosi kiva idea!! Itellä ei ole käyny edes mielessä, mutta vois kokeilla!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana jos inspiroin millään tasolla! :-)

   Poista
 4. Hei toihan oli makee idea, pitänee pölliä joltain ompelukone lainaan! Ja kaikkein parasta teetä saat, kun miksaat senkin itse. Ostaa jotain tavallista mustaa irtoteetä, lisää sinne kuivattuja hedelmiä/mausteita/jotain muuta jännää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta, sais ihan uniikkia teetä! Ihan mahtava idea, pitää kokeilla :-)

   Poista
 5. ihana idea! :-) noi mietelauseet on kivoja ja inspiroivia.

  VastaaPoista
 6. tosi kivoja noi mietelauseet ja onki iha totta! tosi kiva blogi:)

  http://live-in-a-fantasy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Ei vitsi kuinka ihana idea! Mun äiti varmasti arvostaisi jos tekisin tuollaisia jouluksi.

  http://heiditalvilahti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kannattaa sit varmaa ite kans yrittää ja tehä tollasia! :-)

   Poista
 8. Vau, eipä ole koskaan tullut mieleen tehdä ite teepusseja! Pitää joskus kokella.. :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana ja hullun söpö idea!!!!

  VastaaPoista
 10. Vähänkö mainio idea! Tommoset sananlaskut on tosi kivoja teepusseissa. tätyy toteuttaa!

  VastaaPoista
 11. Ää, vähän ihania ! Tämmönen ois aivan mahtava joululahja idea ! :)


  http://lillatjej.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Mistä saa tollee niinku tyhjää teetä... tai sillee et ne ei oo pussis vai hää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtoteetä saa ihan samasta teehyllystä peruskaupoista, ku pussiteetäkin :-) Ne ei oo vaan niissä suorakulmion mallisissa laatikoissa, vaan sellasissa pussukoissa!

   Poista
 13. Vähä kiva idea toi tee juttu!:>
  http://shinebrightlikeadiamondd.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 14. tää on ihan mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oon tehny näitä varmaan jo sata joululahjaks haha!

   Poista
 15. hei tosi ihana idea, mistä löysit noita mietelauseita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on 365 mietelausetta koneelle tallennettuna, ku tein äitille viimejouluna joululahjaks sellasen kirjamaisen kalenterin, johon kirjotin mietelauseen joka päivälle :-D Mut noita löytää tosi hyvin, kun pistät vaan googleen "aforismi" tai "aforismeja" tms, tai "quotes about.." ja sit vaikka life, love, mom, mitä vaan haluut. :-)

   Poista
 16. Hihii, aion tehdä noita ystävänpäivälahjaksi rakkaalle ystävälle joka rakastaa teetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, toivottavasti kaveri tykkää lahjasta, kuulostaa ainakin ihan mahtavalta :-)

   Poista