2012/12/15

♣ How could it be any better than this?

Mun mielestä itsetehdyt lahjat ovat lahjoista parhaita, sillä aika on jotain, jota ei voi korvata. Rahaa saa aina lisää, mutta kulutettua aikaa et tule ikinä saamaan takaisin. Tieto siitä, että joku on käyttänyt aikaa ja vaivaa lahjaan merkitsee ainakin mulle mielettömän paljon.

Viimeisen kuukauden aikana olen esitellyt itsetekemiäni joululahjoja kuten hopeatoffeeta, karttalasinalusia, teepusseja, kuvallisia pelikortteja, confettilaseja sekä koruja. Jos mikään näistä ei kuitenkaan ole inspiroinut sinua omien lahjaongelmiesi ratkaisemiseksi, yritä tarrautua näihin pieniin ideanpoikasiin, jotka viljelin tähän postaukseen. Luvassa siis viimevuosien DIY-lahjoja sekä pari netistä bongattua ideaa.
kalenteri4
Aforismikalenteri, jos sitä nyt niin voin kutsua, oli lahja, johon äitini sai rakastua jouluna 2011. Löysin Suomalaisesta kirjakaupasta kierrekantisen vihkokalenterin, jonka alaosassa oli pieni laatikko kirjoitustilaa. Kirjoitin jokaiselle päivälle aforismin, mietelauseen, vitsin, muiston... Mitä tahansa. Joillekin päiville laitoin vielä päivään mätsäävän lausahduksen, esimerkiksi ikävään liittyviä sitaatteja sille viikolle, kun tiesin olevani ulkomaanreissulla. Äiti itki tajutessaan lahjan jujun, luki kaikki lauseet läpi saman illan aikana ja naureskeli harvasen aamu avatessaan kalenterinsa.
justadd3
Just add ice cream on paketti, jonka sokeririippuvainen sisareni ja hänen aivan yhtä sokeririippuvainen lapsensa saavat repiä lahjapaperista tänä jouluna. Tän paketin idea on tarjota loistomahdollisuus ihaniin sundaemaisiin luksusjäätelöannoksiin, kunhan vain omistat paketin jäätelöä. Laitoin mukaan jäätelövohveleita, erilaisia irtokarkkeja minigrip-pusseissa, neljää erilaista nonparellityyppiä sekä myöhemmin ostan tai teen purkillisen kinuskikastiketta.
gift2 Paketit ja korit teemalla ovat mun mielestä ihan huippulahjaideoita. Kuvan leffapaketin sai mun veli ehkä vuonna 2008, paketti sisälsi popcornia, leffalippuja, jotain juotavaa sekä pari leffaa. Vastaavia teemakoreja oon tehnyt monta kertaa, esimerkkinä värin mukaan. Myös karkkilääkepurkit toteutin siskolle ja kaverille muutama vuosi taaksepäin, joiden idea oli laittaa erilaisia karkkeja pilttipurkkeihin ja sitten liimata purkin kylkeen käyttöohjeet, esim. sydänkarkkeihin "sydänsuruihin".
gifts
Netti-ideoita, whoo! 1. Jep, lapaset on ihan kulunut juttu, mutta esimerkiksi viimevuonna neuloin mummolleni kaulahuivin ja mummo rakasti sitä lahjaa. 2. Itsesekoitettu kynsilakka on uniikki ja on vaikea löytää mistään toista samanlaista - siispä upea lahjaidea. Yksinkertaisesti sekoita paria kynsilakkaa tyhjään pulloon makusi mukaan ja saat ihkaoman sävyn. 3. Tosi helppo tapa tehdä kuvioita kynttilään, lue lisää täältä! 4. Feikkitatuointi - kuinka moni lapsi rakastaisi tällaisia karkkipussin mukana tulevia tatuointeja, joissa lukisi vaikka oma nimi?! 5. Kaakaosetti sisältäen esim. vaahtokarkkeja, kaakaojauhetta, nonparelleja ja vaikka mitä muuta. Mielettömän suloinen lahja tänne talven keskelle. 6. Cookies in a jar, eli käytännössä kaikki kuivat aineet keksejä varten kasattu nätisti lasipurkkiin ja taakse läntätty ohje siitä, mitä pitää lisätä ja kuinka kauan pidetään uunissa. Toteutan omani vähän ajan päästä. 7. Itsepainetut pöytäliinat, tyynyliinat tai vaatteet. Painojuttuja oon tehnyt tosi pitkään, itsepainettu pöytäliina on käytännöllisenä tuotteena myös tosi persoonallinen. 8. Skittlesvodkaa! Voin myöntää, että jos saisin kaveriltani joululahjaksi tätä, niin rakastaisin häntä loppuelämäni. Meille isänmaan toivoille löytyy myös muita DIY-likööriohjeita netistä, mm. itsetehtyä Baileysia sekä hedelmäliköörejä. 9. Kertakäyttölusikka dipattu suklaaseen ja/tai karamellikastikkeeseen, mikä tuo ihanan lisän lisättäessä kuumaan kaakaoon.

Nappasko ykskään idea?

10 kommenttia:

  1. Arvaa mitä :) Pelastit just mut! Viimeset 2 viikkoa oon kärsiny kauheesta "apua mitä keksin ihmisille lahjaksi"-paniikista ja tässä oli tosi monta semmosta ideaa, mitkä ehtii vielä hienosti toteuttaa :)
    Siispä ISO KIITOS sulle ja hauskaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOISTAVAAA!! :-) Jes, pidä kivaa tehden noita lahjoja ja hyvää joulunodotusta sulle kans!

      Poista
  2. Oi voi, sun olisi pitänyt tehdä tää postaus ennen kun mulla on näin paha budjettivaje. D: Taitaa jäädä hyvät ideat ensivuodelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! :-( Mutta on se silti hyvä että edes ensivuodelle löytyy ideoita, että ei sillon tarvii sit niin paljon stressata :-)

      Poista
  3. pitää kyllä tallentaa koneen kirjanmerkkeihin tää postaus ja poimia loistavia ideoita aina kun tulee sen tarve! aforismikalenteri oli ihana idea, just add ice cream näyttää taivaalliselta, sekä toi leffapaketti juttu! ite vois harkita kollaasista 2,5,6 ja 9 ! :) kiitos ideoista iina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, ihana kuulla et on auttanut tai inspiroinut ees jollain tavalla :-)

      Poista
  4. Sulla on aivan ihana blogi ja ajattelin esitellä sen täällä: http://zeirazeira.blogspot.fi/
    Valitettavasti en voinut laittaa vielä suoraa linkkiä, koska kirjoittelen vasta sitä postausta :)
    Toivottavasti ei haittaa, että kopsasin bannerisi blogisi esittelyn kohdalle (Your Blog part. 2). Jos se kuitenkin häiritsee, niin laittaisitko kyseiseen postaukseen kommenttia, niin tiedän ottaa sen pois ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa ollenkaan, ihan mahtava kuulla et oon tollaseenki päässy, kiitos paljon! :-)

      Poista
  5. Aivan ihana idea tuo 'cookies in a jar'! :) Pidetään mielessä ensi vuoden varalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tein oman purnukkani M&M's-keksejä tänään ja siitä tuli ihan supersöpö! :-)

      Poista