2012/12/09

♣ Paint yourself a picture, something perfectly obscure

Eilen yöllä mun päähän putkahti idea, että ois varmasti hauskaa leikkiä taiteilijaa maalien kanssa käyttäen juomalaseja uhreina. Impulsiivisena ihmisenä kaivoin kaapin pohjalta vanhat akryylivärit ja pensselit esiin sekä juoksin Sokokselle ostamaan femmalla neljä juomalasia. Äsken into pinkeenä maalailin niitä, nyt kuitenkin tuijotan niitä hämilläni miettien, että mitä mun pienet kätöset tällä kertaa oikein loi. Kysymys siis kuuluu: pilasinko juuri ihan kivat ja hienon näköiset juomalasit?
confetti1 confetti2
Aloitin siis maalaamalla puhtaille laseille tietyllä värillä pieniä pisteitä lasin alaosaan. Pian innostuin sekoittelemaan värejä ja olin jo kovaa vauhtia luomassa confettilaseja. Tein yhden sateenkaaren jokaisella värillä, toisen taas vihreän ja keltaisen eri sävyillä. Vähän niinkuin vappu- ja pääsiäislasit, eikö?

En kuitenkaan ihan tiedä, mitä näistä pitäisi ajatella. Astiakaapin perälle ne joka tapauksessa päätyvät, ehkä vielä jonain kauniina päivänä kaivan ne sieltä tapaamaan päivänvaloa. Jos ei hienoja laseja, niin vähintään tämä maalausurakka toi väriä ja piristystä tähän masentavaan talvisunnuntaihin.
confetti3
Huom! En osaa sanoa vielä, kestävätkö akryylivärit lasipinnalla, vaikka jostain luin, että ihan hyvin niiden pitäisi kestää. Raportoin tästä myöhemmin!

//Raportti maalien pysyvyydestä tämän linkin takana.

19 kommenttia:

 1. hienoja nuista tuli !!:) ja siis millasii värejä pitää olla jos haluu niiku mukeihi tai laseihi piirtää jotai, meinaan ku yhtä joululahjaa varte aattelin?:) ja mistä semmosii saa

  live-in-a-fantasy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite luin netistä että akryylivärit pysyis laseissa parhaiten, saattaa kyllä silti irrota suhteellisen helposti... :-( Voin raportoida tosta pysyvyydestä myöhemmin, sitten kun oon heittänyt noi vaikka astianpesukoneeseen ekan kerran!

   Akryylivärejä saa mielestäni Tiimarista, Sinooperista, Suomalaisesta kirjakaupasta ja niin edelleen. Saattaa olla et ihan normimarketeistakin löytyy :-)

   Sit tietty jos johonkin kahvimukiin tai muuhun ei-lasiseen kuppiin tai kippoon haluat kuviointeja ja tekstejä, niin huopakynillä saa taiteiltua niille pinnoille ja kuvioinnin saa pysyväksi, kun astiat laittaa uuniin hetkeksi. Googlettamalla löytyy lisää tästä, toivottavasti autto kuitenkin ees jonkin verran! :-)

   Poista
  2. Jos alkaa astioita maalailemaan, (ihan käyttöastioita) ei todellakaan kannata kyttää akryylejä. Käykää ostamassa jostain taidekaupasta posliini- tai lasimaaleja.

   Poista
  3. Ihanko totta? Hitto vie, pitääkin sit testailla, että miten noi värit testaa. Ympäri nettiä kuitenkin luin, että akryylit toimis ihan hyvin. Mutta katsotaan, kiitos infosta!

   Poista
  4. aijaa okei no pitää tuolta netistä vielä ettii tietoo!(: kiitos kumminki sain tästä joululahjaidean kaverille:)

   Poista
  5. Kyllä ne varmaan toimiikin, mutta väitän (okei, en ole varma tästä, joten älkää tappako D:), että eivät kestä juuri minkäänlaista pesua. :/

   Poista
 2. voi vitsi miten mageet! ihanan pirteet värit (:

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Toivottavasti munkin silmä tottuu niihin :-D

   Poista
 4. Ihanat lasit :) Tosiaan akryyli on tosi huono valinta lasille, Tiimarista saa ihan lasivärejäkin jotka tosin ovat hieman tyyriimpiä hinnaltaan mutta toisaalta taas tarkoitettu lasimaalauksiin, joten ne kyllä maksavat itsensä takaisin. Mut mä kyllä tiedän, kun inspis iskee niin silloin se on toteutettava ja käytännöllisyys jää kakkoseksi luomisen humussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha toi on kyl ihan totta! :-D Mut hyvä tietää et käyn jatkossa sit ostamassa vaikka niitä :-)

   Poista
 5. Ei paha.... :) I like :D

  VastaaPoista
 6. mun mielest tosi kivat, noista ois kiva nauttia vaikka limsaa :-) on tosi pirteet! lä missään nimes heitä kaapin pohjalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kui piristävä kommentti :-) Ainakin noi on ihanan pirtee vaihtelu ihan peruslaseihin!

   Poista
 7. Oi, siistejä! Vähän kiva idea :)

  VastaaPoista