2013/01/05

♣ Now I'm thinking: what the hell?

Kuukausi sitten kirjoitin tekemistäni confettilaseista, jotka siis maalasin pirteän juhlamaisiksi akryyliväreillä. Sain kuitenkin palautetta, että akryyliväri ei kestä lasipinnalla, joten olen tässä kuukauden ajan tehnyt pientä selvittelyä netistä, ja törmäsin tähän mielettömän yksinkertaiseen tapaan saada akryyliväri pysymään lasissa.

Lyhyesti selitettynä idea on siinä, että laitat lasin kylmään uuniin, jonka jälkeen esilämmität uunin 175 asteeseen ja annat lasin olla siellä puoli tuntia. Tämän jälkeen sammutat uunin ja pidät lasin edelleen uunissa, kunnes sekä uuni että lasi ovat jäähtyneet. Piste. Niin helppoa. En voinut vastustaa tämän kokeilemista.
confettinew3
Ensin tietysti irrotin hintalaput, tarrat ja kaiken mahdollisen ylimääräisen lasista. Tässä vaiheessa yks hyödyllisimmistä käytännön vinkeistä: tuollainen itsepintainen liima, tarrat sunmuut lähtevät ihan mielettömän helposti pois kynsilakanpoistoaineella tavarasta kuin tavarasta.

Seurasin ohjeita tarkasti ja päivystin uunin edessä lähes tunnin, sillä olin niin varma, että maali pehmenisi kuumuudessa ja pahimmillaan painovoima astuisi kuviin ja maali alkaisi valumaan alaspäin. Ennen uuniin laittoa nimittäin liotin lasia kuumassa vedessä kymmenisen minuuttia, ja kyllähän se tuli selville, ettei akryyliväri sovi lasille. Maali pehmeni ja puuroutui - jähmettyi kuitenkin taas samanlaiseksi viilennyttyään - enkä siis olisi uskaltanut näitä tiskikoneeseen tuikata.

Uunissapidon jälkeen tein saman testin, ja hitto vie, kahdenkymmenen minuutin tulikuumassa vedessä liotuksen jälkeen maali ei ollut pehmentynyt tai sotkeutunut lainkaan. En ole vieläkään varma, uskallanko heittää näitä suoraan tiskikoneeseen, mutta voisin ainakin päällisin puolin sanoa, että tällainen uunikikka oikeasti toimi.confettinew2 Tilannetta oli pakko juhlistaa mielettömän pahalla sugarfree-sodastreamcolalla.

12 kommenttia:

 1. Siis toi lasi, onks toi väri jtn pimeessä loistavaa vai miks se näyttää tolta tos alimmassa kuvassa? Vai ootsä vaa muokannu sen tommoseks? :DDD

  Mutta siis, ooh en edes tienny seuraavani tällästä blogia! Aivan mieletön! Hyviä ideoita ja oo ettiny tosipaljon jtn tämmöstä blogii ja oonki kokoajan seurannu sua huomaamattani! Voi jos oisin tajunnut tän ennen joulua, täält ois saanu niiiin monta hyvää lahja ideaa! Ihan mahtava blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha eikä, ihana! :-D No, samoja ideoita voi tietty hyödyntää ties mihin synttäri-, isänpäivä- ja äitienpäivälahjoihin!

   Ja joo, tein ihan nopeen sähellyksen ton valotuksen kanssa ton alimman kuvan kanssa enkä paljon jaksanut panostaa siihen, mutta ei hohda pimeässä haha :-D

   Poista
 2. Pinterestissä joskus itekin näin vastaavan ohjeen mut siinäkin joku oli feilannu eikä värit ollu pysyny tiskikoneen jäljiltä :D kokeilemalla se selviää. Aivan ihanat noi lasit joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onpa hassua! Saattaa olla, et se ehkä sit johtuu siitä, kuinka runsaasti on laittanut sitä maalia. Niin ainakin veikkaisin :-D Ja saattaahan nääkin ihan pilalle mennä tiskikoneessa, mutta jotenkin kevyesti uskaltaisin ainakin tiskata :-)

   Poista
 3. Aika jännä, akryylimaali käyttäytyy ilmeisesti sitten aikalailla samalla tavalla lasi- ja posliinimaalien kanssa. Nekin kun pitää käyttää uunissa. Ovat kuitenkin akryylimaaleja ja olen itse vain fail.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl varmasti lasi- ja posliinimaalit toimivat tuhat kertaa paremmin lasipinnalla ja tietty suosittelen edelleen niitä jos haluaa lasejaan koristella, mutta oli ihan kiva huomata et tällasella kikalla sai maalin ees jotenkin pysymään :-)

   Poista
 4. Hei haastoin sinut osoitteessa:

  http://myrulesare.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

  VastaaPoista
 5. oon tainnu sanoa ennenki, mutta sanon taas, että oot ihanan positiivinen ja tosi inspiroiva, tavalla jos toisellakin, ja mun mielestä monet sais ottaa mallia sun asenteesta ! :) heitin sulle haasteen blogissani, käy kurkkaamassa : http://elamaa-suurempaa.blogspot.fi/2013/01/saanko-olla-karusellikundi-hiekkalinnan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, et usko kuinka paljon toi kommentti sai taas hymyilemään!♥ Ja käyn kattelemassa! :-)

   Poista
 6. Mun äiti teki joskus samalla tyylillä kahvimukeja, uunitti ja kaikkea. Mutta kyllä pikkuhiljaa parin vuoden käytön ja tiskikone pyörityksen jälkeen alko pilkut tippua mukeista. :P

  En normaalisti tykkää muiden blogeissa mainostaa, mutta jos tän kerran. :d
  http://terveisincharlotta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, no ihan ymmärrettävää ettei nää ikuisuuksia kestä, pari vuotta on kuitenkin ihan riittävä aika ;-)

   Poista