2012/11/13

♣ Don't break the chain

► Heikki Kuula - Asenne (remix)
► Blood on the dance floor - Lovestruck

Mun on mielettömän pitkään pitänyt kertoa teille tällasesta orjuuttavasta, riippuvuutta aiheuttavasta, hirveästä, mutta silti myös niin ihanasta ja palkitsevasta motivoimistyylistä nimeltään don't break the chain. Tässä koneella istuessani odotellessani salille pääsyä mietinkin, että ehkä mulla nyt ois sopivasti aikaa tehdä lyhyehkö ja toivottavasti myös aloittamiseen innostava postaus.

Don't break the chainin idea on tehdä itselleen päivittäinen tavoite, jonka rastitat itsetehtyyn tai tulostettuun ruutukalenteriin. Tällasia tavotteita voi olla vaikka mikä - päivittäinen lenkkeily, alle 2000 kalorin syöminen, positiivisena pysyminen, valokuvaaminen... Ihan mitä tahansa itse vain voi keksiä, jotain sellaista, jota täytyisi pyrkiä tekemään päivittäin. Itse mä aloitin ketjun kahdestoista syyskuuta teemalla puoli tuntia liikuntaa päivittäin.
chain Joidenkin mielestä puoli tuntia liikuntaa päivässä on liikaa, koska lepopäiviäkin pitäisi olla - tää on kuitenkin mun mielestä ihan shaibaa. Tietenkään mä en mee salille nostaa rautaa tai vedä kymmenen kilometrin juoksulenkkejä päivittäin, vaan noiden lisäks joskus mun puoli tuntia koostuu koululiikunnasta, venyttelyistä, kävelylenkistä, zumbatunnilla joraamisesta, kotona tehdystä lihaskunnosta, pyöräilystä tai vaikka käsipainojen nostelemisesta. Salitreenin jälkeisenä päivänä tollaset puolen tunnin venyttelyt tekeekin muuten ihan mielettömän hyvää.

Ite oon onnistunut pitämään ketjuni rikkomattomana koko ajan, vaikka välillä on feilaukset ollut vähällä. Pari viikkoa sitten esimerkiksi havahduin puoli kahden aikaan yöllä juuri nukahtaessani, etten ollut liikkunut koko päivänä. Mieli teki jäädä nukkumaan, mutta ajatus ketjun rikkomisesta karmi liikaa. Niinpä sormet kävivät valokatkaisimella ja jouduin puoliunessa venyttelemään kolmekymmentä minuuttia. Vaikka seuraavana aamuna väsytti, tiedän, että puuttuva rasti kalenterissa olisi kaduttanut enemmän.

Haastan kaikki vähänkin motivaatiota tarvitsevat mukaan tähän. Mä jäin riippuvaiseks heti ensimmäisen viikon jälkeen, enkä tiedä, pystynkö koko loppuelämäni aikana rikkoa tätä ketjua ainakaan tahallisesti omasta tahdostani. Saa nähdä.

10 kommenttia:

 1. Kuulostaisi aika hyvältä, pitäisi ehkä koittaa itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, en voi muuta kuin suositella! Oon ainakin ite huomannut kuinka paljon parempi olo on ollut päivittäisen liikunnan ansiosta, enkä kyllä ikimaailmassakaan liikkuis näin paljon ja varsinkin yömyöhään alkais tekemään mitään vastanmielisiä venytyksiä ilman tätä. Ennen kaikkea tää on ihan mielettömän palkitsevaa :-)

   Poista
 2. Mä tykkään ihan hirveesti tästä sun blogin ulkoasusta! Tosikiva!
  havealaugh-sonja.blogspot.fi Mulla on arvonta menossa, kantsii käydä kattoo:-)!

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi sulla :) ja tosiaankin, lepopäivät on täyttä shaibaa! :)

  www.trucollection.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha loistavaa et joku on samaa mieltä :-)

   Poista
 4. sain tästä inspiksen ja aattelin itekki alottaa tällasen projektin, en vaan tiiä mistä.. vaihtoehtoja on liikaa. liikunta, lenkki, hiukset kivasti, piirustus päivässä, runo päivässä, valokuva päivässä.. :D

  sulla on hurjan kiva blogi, inspiroiduin hirveästi ja oot tosi symppiksen oloinen, ihania kuvia, tekstiä, ulkoasu, kaikki :)

  kurkkaa : elamaa-suurempa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, voithan sä alottaa noita vaikka kaheksan kerrallan, teet vaan jokaiselle oman kalenterin! :-) Ja voiei kuinka ihana kommentti, ihan mieletön!♥ Kiitos! :-)

   Poista
 5. Onpas sinulla suloinen blogi! Täältä saa paljon inspiraatiota. (:
  Itse päätin laittaa alkuvuodelle yhden mukavan pikkuhaasteen joka viikolle. Kuka nimittäin sanoi, että haasteen tulisi olla jotain vaikeaa ja ikävää? (:
  Niinpä meikätytön listalta löytyy piirtämistä, runon lukemista ja laulamista!

  PS: Linkitin blogisi.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan superihanalta idealta, toivottavasti sul on hauskaa toteuttaa noita haasteita! :-)

   Poista