2012/12/12

♣ Silver ecstasy

Mun blogi on selvästi läpikäymässä identiteettikriisiä pitäjänsä lailla, sillä musta näyttää, että tää blogi on kovaa vauhtia kääntymässä jonkinsortin DIY-blogiksi. Tuntuu ihan kaukaiselta ajatella edes niitä alkukesän päiviä, jolloin kirjotin sormet verillä kämästä lifestyleblogia mun päivistä - kymmenet hymiöt tekstiä koristaen.

Ainakin ulkonäkömuutoksia tää blogi tulee kohtaamaan lähiviikkoina. Mitä on luvassa? Voi että, ei mitään ideaa. Jotain uutta, toivottavasti.
DSCN1572 Tänään kapusin lähemmäs maailman paras tytär -titteliä. Te lapsina makeanhimoiset voitte varmaan muistaa Hopeatoffeen, jonka myynti lopetettiin pari vuotta sitten. Hopeatoffee oli mun iskän elämän rakkaus, joten tänään otin lakritsikastikkeet ja kattilat käteen ja uhmasin palovammoin sekä hermoromahduksin kokkaustaitojeni rajoja. Helppoa (ainakaan minulle) se ei ollut, mutta neljästä raaka-aineesta sain luotua satsin mustia hopeatoffeen makuisia kivikovia palikoita - toisinsanoen myös täydellisen joululahjan.
DSCN1579
1dl sokeria, 1dl valmista lakritsikastiketta, 3/4dl vaaleaa siirappia sekä 3/4dl vispikermaa heitetään paksupohjaiseen kattilaan. Sekoittelua siihen asti, että mössöön tungettava lämpömittari näyttää 120 astetta. Sen jälkeen massa kumotaan rypsiöljyllä vuorattuun uunivuokaan, jossa toffeen annetaan jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen massa muotoillaan öljytyin käsin pötköksi, kääritään leivinpaperiin ja annetaan kovettua jääkaapissa puoli tuntia. Puolen tunnin odotuksen jälkeen veitsellä kivankokoisiin paloihin ja pala kelmua kääreeksi. Astioista jämät lähtevät kylmässä vedessä liottamalla.

Viimeistään tossa kohdassa, kun öljysin käsiäni maailman hirveimmän hajuisella rypsiöljyllä, tajusin, että jos tämä ei todista, että rakastan iskää, niin sitten ei mikään.

12 kommenttia:

  1. Tuliko noista hyviä? :o Koska jos noi on oikeesti syötäviä voisin kokeilla :D!

    VastaaPoista
  2. Hopeatoffee oli niin hyvää! Jos nää maistuu samalta, pitää ehkä itekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en muista miltä hopeatoffee maistu, joten en osaa verrata, mutta ainakin mun äidin ja veljen mielestä nää oli aikalailla identtisiä alkuperäisten kanssa!

      Poista
  3. mistä löysit reseptin vai keksitkö päästä? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin jonkun vanhan vihon, johon oon kirjottanu satoja reseptejä muutama vuosi taaksepäin ja toi oli siellä seassa. Eli en kyllä yhtään tiiä oonko löytäny sen sillon netistä vai funtsinu ite, hyvin mahollista et jostain netin syövereistä sen oon sillon bongannu :-D

      Poista
  4. tosi kiva ajatus, oot varmaan ihana tytär ♥

    VastaaPoista
  5. Voi hitsit! Teeppäs miulekin! :D Ei vaan pitää varmaan itse kokeilla, sillä rakastan hopeatoffeeta.

    http://norsunluusydan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, on vaatinut hieman itsekuria olla syömättä koko satsia ite :-D

      Poista