2013/12/17

♣ Tyrkisk love

Mun kiintymyskiikarit on saanut kaksi uutta kohdetta: ensinnäkin temperoinnin ja toiseksi valkosuklaan ja turkinpippurin sekoituksen. Joulun alla on aina superjees kehitellä kaikkea uutta ja siistiä keittiössä, tällä kertaa laitoin käyttöön kaapin perältä löytyneet turkinpippurirakeet. 
tyrkish1 tyrkish2
What's needed: piparimuotteja (tai voihan näitä suoraan leivinpaperillekin esim. tulitikulla muotoilla, tein itse molemmilla tekniikoilla), turkinpippurirouhetta ja valkosuklaata. Ja toki jonkinlainen lämpömittari temperointiin (mä käytin lihamittaria, hups... mut hyvin sekin toimii!). Temperoinnin ohje tästä, se muuten on superyksinkertaista enkä ymmärrä, miksen oo koskaan ennen temperoinut suklaita. Nyt tällä ekalla yrittämisellä musta tuli todellinen temperointi-intoilija ja en enää ikinä, ihan totta ikinä tee mitään suklaahärpäkkeitä temperoimatta niitä. En ois ikinä kuvitellut, että yleensä niin vaikea ja vittumainen suklaa ihan oikeasti muuttuu ystävälliseksi ja helposti käsiteltäväksi, kun sitä lämmittää ja jäähdyttää pariin kertaan. Mutta niin siinä vain kävi, siispä hurraa temperointi!
tyrkish3 tyrkish4
Ohjeet näihinkin ovat niin yksinkertaiset, että saa olla vähän häiritsevän sulonen vajukki, jos näitä ei jollain tavalla handlaa. Suklaa temperoidaan, valutetaan muotteihin (tai leivinpaperille johon se muotoillaan), päälle ripotellaan turkinpippurirouhetta ja sitten annetaan suklaan kovettua. Kun suklaa on kovaa, palat irrotellaan varovasti leivinpaperista ja muotista ja ne ovat valmiita syötäviksi. Ja on muuten ihan hiton hyviä!

Samaa konseptia voi käyttää moniin eri makuihin ja tehdä esimerkiksi maitosuklaapaloja, joiden päällä on piparmintturouhetta tai jotain muuta jouluista. Taivas on rajana, siitä vaan keittiöön yrittämään ja helpon prosessin jälkeen ennen kaikkea nauttimaan ihan äärettömän hyvistä suklaapaloista.
tyrkish5 tyrkish6

2 kommenttia:

 1. Oo eli pandan suklaa toimii temperoidessa, jossain oli että pitäs olla jotain "kunnon" suklaata.
  Aivan pakko testata, suklaan ja turkkareiden ystävä kuin olen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimi toimi, mä vielä luin tuolta Kinuskikissan sivuilta et sinnepäin-temperoitu on parempi kuin ei ollenkaan temperoitu ja se oli just mulle sopiva se sinnepäin-taktiikka. Ja silti toimi ihan superhyvin, ei ollut mitään ongelmaa! Kokeilemaan vaan :-)

   Poista