2014/04/15

♣ DIY ombre candles

ombre2 Pastellivärikikseissä mä oon viikon sisään muuttanut kaikkea valkoista ja mustaa pastellinvärisiksi. Pastellivärien toimivuuden koekaniineiksi pääsivät nämä valkoiset ohuet kynttilät, jotka eivät syystä tai toisesta ole koskaan päätyneet käyttöön asti, vaikka näitä kokonainen paketillinen kaapista löytyikin. 

Aina kynttilöitä tuunaillessa on ilmeisesti tärkeää, että pintaa hankaa jollain paperilla tai pyyhkeellä, jotta öljyt lähtevät kynttilän pinnasta pois. Rehellisesti sanoen teen näin joka kerta, koska niin neuvotaan kaikkialla, mutta ikinä koskaan en ole huomannut edes mikrobinsuuruista eroa sen välillä, onko kynttilää hangattu vai ei. Jos kuitenkin inspiroidutte taiteilemaan omia kynttilöitä, suosittelen hankaamaan ihan varulta - kyllä mä ainakin ennemmin uskon tuntemattomia netissä kuin omia havaintojani, ne voi nimittäin falskaa ja reilusti. 
ombre1 ombre3 Hankailun ja pyyhinnän jälkeen ei olekaan muuta jäljellä kuin sekoitella mieleiset värit. Itse käytin akryylivärejä, jotka kuulemma soveltuvat oivasti kynttilänkin pinnalle, mutta muistakaa edelleen pitää järki matkassa aina leikkiessänne tulella ja seurailkaa sivusilmällä palamisprosessia, kun aletaan lähestyä akryylivärin rajoja. Pointti on vaan häivyttää väriä nätisti valkoiseen. Parhaiten se onnistuu sutimalla kynttilän keskiosaa talouspaperilla, jolloin maali sekoittuu, tasoittuu ja vaalenee helposti.
ombre4 ombre5 Vaikka kynttilöiden polttamisen ajanjakso onkin jo takanapäin ja nykyään valoa elämään hakee enemmin raottamalla sälekaihtimia kuin sytyttämällä liekkejä, kyllä nämä ombrekynttilät varmasti piristävät vähintään pääsiäisen juhlapöytää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti