2014/06/16

♣ Baileys soft ice cream

Jos et ajatellut, että mun jäätelöinspiraatio oli paras asia, mitä on tapahtunut historiassa, ajattelet niin nyt. Olen halunnut tehdä alkoholijäätelöä ikuisuuden ja tänä kesänä, kun saan ensimmäistä kertaa koskea tai juoda alkoholia laillisesti, alkoholijäätelön tekeminen oli ensimmäinen asia mun bucket listillä. Pari päivää sitten luin siitä netistä ja sain selville, että se oli mahdotonta, sillä loogisesti alkoholi ei jäädy. On mahdollista tehdä erilaisia jäätelöitä käyttäen 5-prosenttisia viinejä tai siidereitä tai lisätä teelusikallinen rommia, mutta herranjumala, kuka on tyytyväinen, kun on saanut teelusikallisen rommia? Ei se ole alkoholijäätelöä, se on valehtelua.

Joka tapauksessa, kuten internet asian ilmaisi, alkoholijäätelön tekeminen oli mahdotonta.

If you didn't think my ice cream inspiration was the greatest thing that happened in the course of history, you'll think so now. I've been craving to make alcohol ice cream for ages and now this summer is my first summer when I'm allowed to touch or drink alcohol legally, so making alcohol ice cream was the first thing on my summer bucket list. A few days ago I read about it online and found out that it was impossible, because logically alcohol does not freeze. It was possible to make different kinds of ice creams using 5% wines or ciders or add a teaspoon of rum, but dear lord, who's satisfied after having one teaspoon of rum? That's not alcohol ice cream, that's a flat-out lie!

However, as internet stated it, making alcohol ice cream was impossible.
baileys4
PA-LEASE.

Mulla on tapana unohtaa asioita pakastimeen helposti joten mä tiesin että alkoholi jäätyisi. Ja jälkeen mun taivaitahipovan onnistumisen Kinder bueno -jäätelön kanssa mun oli pakko yrittää myös tätä. Ja oliko se sen arvoista, oliko? OLI! Siitäs sait, internet.

PA-LEASE.

I tend to forget stuff in the freezer easily so I knew alcohol would freeze. And after my mind-blowing success with the Kinder Bueno ice cream I had to take a shot at this one as well. And was it worth it, was it? YES! In your face, internet.
baileys1
Tähän reseptiin käytin desilitran vispikermaa, puolikkaan tölkin kondensoitua maitoa, pari teelusikallista kinuskikastiketta ja baileysiä - heitä sekaan niin paljon kuin haluat, mun seos oli varmaan 33% pelkkää baileysiä. Sekoita ainekset yhteen ja laita pakastimeen kunnes seoksen koostumus on pehmeän jäätelömäistä. Ja voilà! Tiedän, tiedän, mun erä näyttää vähän vanukkaalta, mutta se on kaikkea muuta kuin vanukasta - se on uskomatonta, kermaista, pehmeää, kylmää ja täydellinen tapa viilentyä kesällä, ja paras osa on, että se maistuu aivan baileysiltä, ehkä vain vähän kermaisemmalta, eli - paremmalta.

For this recipe I used 1 deciliter of whisk cream, half a can of condensed milk, a few tablespoons of caramel sauce and baileys - thrown in as much as you want, my mixture was probably like 33% pure baileys. Blend all the ingredients together and put in the freezer until it has a soft, ice creamy consistency. And voilà! I know, I know, mine does look like pudding, but it's everything but pudding - it's amazing, creamy, soft, cold and a perrrfect way to cool down during summer, and the best part is that it tastes just like baileys, just a little creamier, so - better.
baileys3
Lopputulos? Us-ko-ma-ton-ta. Tai niinkun mä tykkään asian ilmaista, Iina 1 - Internet 0.

The ending result? A-ma-zing. Or as I like to call it, Iina 1 - Internet 0.

4 kommenttia:

 1. haha, sä oot nyt todenteolla innostunu näistä jäätelökokeiluista :-D mä en oo ehtiny testata vielä yhtäkään, mutta tarkotuksena olis! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha nii oon, postattavana ois vielä alkoholipitoinen vesimelonisorbetti, piña colada -jäätelö ja DIY ben & jerry's cookie dough :-D Pieni innostus! Ja kokeile ihmeessä sit ku ehit :-)

   Poista
 2. kivan olonen blogi, peruskoodaukset suht hyvin hallussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia mut ei kyl oo, koodit on mun pahimpia vihollisia ja meillä on valtava vihasuhde hahah :-D

   Poista