2014/06/04

♣ Beat the heat with sorbet

Herranjumala mikä kiire! Mä luulin, että kun on avuliaat vanhemmat ja kaiken järjestävä äiti, ei olisi duuni eikä mikään järjestää pienehköt ylioppilasjuhlat. I've never been so wrong in entire my life; viimeinen viikko elämästäni oli rankkaa suklaan rouhimista kämmenet verillä, parinsadan keksin leipomista, kukkien askartelua sekä ennen kaikkea korkkareissa kävelyn opettelua (joka olikin harmillisesti ainoa asia, joka ei helpottunut ollenkaan). Tästäpä siis onkin johtunut mun pienoinen blogihiljaisuus sekä tämän takia en ole vielä päässyt miksailemaan omia uskomattomia jäätelöannoksiani. Perussorbettia ehdin joka tapauksessa tehdä muutamaankin otteeseen ja koska kaikki kolme erimakuista satsia olivat niin taivaallisen hyviä, päätin jakaa reseptin myös teille ennen siirtymistä sundae-, slushie- ja jäätelökokeiluihin.
sorbet2
Vaalein sorbetti on päärynäsorbettia, oranssi mangosorbettia ja punainen mansikkasorbettia. Näistä mun ehdoton lemppari oli ihana, raikas mangosorbetti, johon rakastuin ihan täysin.

Resepti kaikkiin on superyksinkertainen: Laita kattilaan 2dl vettä ja 1-2dl sokeria riippuen siitä, kuinka makeaa sorbetistasi haluat. Sekoita ja keitä parin-muutaman minuutin ajan. Laita kattila viilenemään kylmään veteen ja heitä hedelmät tai marjat blenderiin. Kun sokeriliemi ei ole enää kuumaa ja hedelmät tai marjat ovat tasaista mössöä, yhdistä molemmat ja siirrä kulhoon, jonka laitat pakastimeen kuudeksi tunniksi. Sekoittele lusikalla parin tunnin välein jäätymisprosessin aikana, jotta sorbetista tulee tasaista.
Itse tein sorbettini seuraavilla ohjeilla:
Mangosorbetti: 1.2dl sokeria, 2dl vettä, säilykepurkillinen mangoviipaleita ja puolikas puristettu sitruuna.
Mansikkasorbetti: 1.5dl sokeria, 2dl vettä, 300g pakastemansikoita.
Päärynäsorbetti: ~2dl sokeria, 2dl vettä ja säilykepurkillinen päärynänpuolikkaita.

Vinkki: ala tekemään tätä sorbettia nyt, koska kuuden tunnin päästä syöt joko hymyillen ihanaa sorbettia tai mietit katuen, että "hitto, olisi pitänyt tehdä sitä perhanan sorbettia".
sorbet1

4 kommenttia:

 1. Oi miten yksinkertanen resepti! Mangon makusta aion ainakin testata :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko varoittaa sit pienehköstä riippuvuuden mahdollisuudesta! :-D

   Poista
 2. oijes, oon onnistunu aina löytämään jotai kummallisia sorbetin ohjeita, joihin tulee jotain kananmunan valkuaisten vaahtoa ja sit ne maistuuki aina vaa kananmunalta :D kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan hirveen pitkään että viitinkö ees julkasta tätä postausta kun on kuitenkin niin yksinkertaisia sorbetteja, ihana siis, että tästä oli oikeasti jotain hyötyä! :-D Ja joo valkuaissorbetit on mulle kans tuttuja, en ihan käsitä et kuka on päättänyt yhdistää hedelmään kananmunaa, ihan kun se ei muka maistuis siinä :-D

   Poista