2014/06/09

♣ Homemade kinder bueno ice cream

Ensinnäkin mun pitää pahoitella, sillä tulen postailemaan paljon jäätelömatskua lähiviikkoina. Siis paljon. Jotta mun blogi ei kuitenkaan muutu virtuaaliseksi jäätelökioskiksi, julkaisen välillä myös DIY-juttuja, jotka eivät sisällä lainkaan jäätelöä.

Muttajoo. En ole koskaan ennen tehnyt jäätelöä ja jäätelökoneen saamisrukouksista huolimatta en omista sellaista. Onneksi se ei ole väistämätön este, sillä jäätelökoneen voi helposti korvata sinnikkyydellä sekä ajalla. Juju on tehdä jäätelö aivan samalla tavalla kuin tekisit jäätelökoneen kanssa, mutta kun seos on valmista, laitatkin sen vain pakastimeen ja sekoittelet sitä jäätymisprosessin läpi. Ensimmäisen jäätelöntekokokeiluni aikana opin, että jos seosta sekoittelee joka tunnin tai kahden välein ensimmäisen kuuden jäätymistunnin ajan ja jättää sitten pakastimeen yön yli, odottaa sinua aamulla pakastimessa täydellinen jäätelö.
bueno3 Kunniapaikan ensimmäiseksi testijäätelöksi sai Kinder bueno. Tää erä oli aika pieni, sillä en ollut kovin itsevarma onnistumisestani enkä halunnut heittää ainesosia hukkaan, joten tuplaa ainekset ihan reilulla kädellä, jos haluat valmistaa kerralla enemmän kuin neljä jäätelöpalloa. Tätä ihanuutta varten tarvitset puoli purkkia kondensoitua maitoa, yhden desin vispikermaa, teelusikallisen vaniljasokeria sekä loogisesti Kinder Bueno -patukoita (1-2 kpl).

Vatkaa vispikerma kulhossa, kunnes se on riittävän jämäkkää ja kuohkeaa. Kaada sekaan vaniljasokeri ja kondensoitu maito, vatkaa ja that's it. Siirrä pakastimeen ja hymyile siitä, kuinka helppoa on itse jäätelön tekeminen.
bueno1 Parin tunnin jäätymisen jälkeen laitoin yhden Kinder buenon jääkaappiin ja kun se sisällä oleva notkea nougatjuttu oli jähmettynyt, leikkasin patukat pieniksi palasiksi ja sekoitin jäätelön kanssa. Huoneenlämmössä olleet patukat taas leikkasin auki, kaavin nougatjutun ulos, sekoitin jäätelöön ja lopulta taas nopean kylmetyksen jälkeen rouhin "tyhjät" patukat jäätelön sekaan. Näin nougat maistui niin koko jäätelössä kuin myös pieninä palasina siellä täällä jäätelön seassa.

Ja siitähän tuli täydellistä. Siis aivan täydellistä. Helvetti, mäkään en pystynyt lopettaa syömästä tätä jäätelöä, vaikka oon allerginen sille. Harmillisesti nää kuvat meni kuitenkin aivan perseelleen, koska jäätelö ei jaksanut hymyillä 28-asteisessa lämpötilassa ihan hirveän pitkään. 
bueno2
Mutta ihan oikeasti. Rynnätkää kauppaan nyt ostamaan kondensoitua maitoa ja ryhtykää valloittamaan maailmaa teidän omilla jäätelökokeiluilla - mutta muistakaa toki kokeilla tätä kinder bueno -reseptiäkin, en vaan pääse yli kuinka ihanaa tää oli!

3 kommenttia: