Ensinnäkin mun pitää pahoitella, sillä tulen postailemaan paljon jäätelömatskua lähiviikkoina. Siis paljon. Jotta mun blogi ei kuitenkaan muutu virtuaaliseksi jäätelökioskiksi, julkaisen välillä myös DIY-juttuja, jotka eivät sisällä lainkaan jäätelöä.
Muttajoo. En ole koskaan ennen tehnyt jäätelöä ja jäätelökoneen saamisrukouksista huolimatta en omista sellaista. Onneksi se ei ole väistämätön este, sillä jäätelökoneen voi helposti korvata sinnikkyydellä sekä ajalla. Juju on tehdä jäätelö aivan samalla tavalla kuin tekisit jäätelökoneen kanssa, mutta kun seos on valmista, laitatkin sen vain pakastimeen ja sekoittelet sitä jäätymisprosessin läpi. Ensimmäisen jäätelöntekokokeiluni aikana opin, että jos seosta sekoittelee joka tunnin tai kahden välein ensimmäisen kuuden jäätymistunnin ajan ja jättää sitten pakastimeen yön yli, odottaa sinua aamulla pakastimessa täydellinen jäätelö.
![bueno3](https://farm4.staticflickr.com/3901/14401185033_92c24c69ec_z.jpg)
Vatkaa vispikerma kulhossa, kunnes se on riittävän jämäkkää ja kuohkeaa. Kaada sekaan vaniljasokeri ja kondensoitu maito, vatkaa ja that's it. Siirrä pakastimeen ja hymyile siitä, kuinka helppoa on itse jäätelön tekeminen.
![bueno1](https://farm4.staticflickr.com/3914/14381013675_8a5bbe6f74_z.jpg)
Ja siitähän tuli täydellistä. Siis aivan täydellistä. Helvetti, mäkään en pystynyt lopettaa syömästä tätä jäätelöä, vaikka oon allerginen sille. Harmillisesti nää kuvat meni kuitenkin aivan perseelleen, koska jäätelö ei jaksanut hymyillä 28-asteisessa lämpötilassa ihan hirveän pitkään.
Mutta ihan oikeasti. Rynnätkää kauppaan nyt ostamaan kondensoitua maitoa ja ryhtykää valloittamaan maailmaa teidän omilla jäätelökokeiluilla - mutta muistakaa toki kokeilla tätä kinder bueno -reseptiäkin, en vaan pääse yli kuinka ihanaa tää oli!
Oi kun näyttää herkulliselta! : )
VastaaPoistaJa maistuu vielä paremmalta :-)
PoistaOli kyllä hyvää
VastaaPoista