Muistaako kukaan mun ja suklaan välillä syttynyttä sotaa, kun yritin tehdä eräänlaisia patukoita ja epäonnistuin, no, nöyryyttävästi? Mulla oli jo epäonnistumishetkellä lukuisat uudet sotasuunnitelmat mielessä, joita en kuitenkaan ole vieläkään päässyt toteuttamaan. Koen suurta viha-rakkaussuhdetta suklaata kohtaan, koska kukapa sitä ei rakastaisi, mutta toisaalta se ei tottele mua ikinä - lukuunottamatta tätä harvinaista kertaa, joka ei tosin suuria ihmeitä, kädentaitoja tai keittiökokemusta vaadikaan.
Resepti näissä on varmaan jo ihan itsestäänselvä - valkosuklaalevy paloitellaan, sulatetaan mikrossa välillä sekoittaen ja kuivatut mustikat heitetään sulan suklaan sekaan. Sekoituksen jälkeen massa kaadetaan muotteihin, itse käytin yksinkertaisesti jääpalamuotteja. Pistin näihin koko levyn suklaata ja koko pussin mustikoita.
Ja kerrankin, kerrankin se suklaa valui muottien pohjalle asti, jotta paloista tuli juuri muottien muotoisia ja sileitä ja täydellisiä ja kauniita ja upeita ja mahtavia ja uskomattomia ja virheettömiä ja ja ja...
Ne on niin kauniita, niin ihania. Näitä vois tehä miljoonittain ja antaa lahjaksi ja laittaa tarjolle kahvipöytään joka juhlissa.
Namnam valkosuklaa ja mustikka<3
VastaaPoistaOotko kuullu temperoinnista? Siinä suklaata sulatellaan ja jäähdytellään, valmiina se ei sula huoneenlämmössä! Ei tosin taida olla maailman helpoin juttu. Ite lueskelin tosta viime viikolla, tekis miel kokeilla, mut ei oo tuommosta mittaria. :<
http://www.kinuskikissa.fi/suklaan-temperointi/
Jees, oon kyl kuullut ja viimesessä suklaataistelupostauksessa uhosinkin, et seuraavalla kerralla käytän sen tarvittavan ajan ja vaivan temperoimiseen. Tänään kuitenkin oli niin kiire etten millään jaksanut... Ehkä pitäis vielä joskus kokeilla, ois ihan siistiä nähä et miten suklaa sen jälkeen käyttäytyis!
PoistaNäyttää kyl tosi hyviltä. Kiva tausta blogilla ja bannerikin on kivan kesänen :)
VastaaPoistahttp://elisesalinaaa.blogspot.fi/
Haha kiitos paljon, hyviä ne olikin :-)
PoistaNom nom noom, hyvältä näyttää ja kuulostaa reseptin perusteella! :>
VastaaPoistaJep, oli ihan äärettömän hyviä :-)
Poistanäyttää hyviltä :) mutta eikö tuo oo ihan sama asia kun ostais kalevan valkosuklaa-mustikka suklaalevyn ja leikkais siitä sydämen muotosia palasia? :D
VastaaPoistaHahaa tajusin kans myöhemmin et ihan täysin sama asiahan se on! Tosin onhan näissä se oma vaiva ja kädenjälki mukana ;-)
PoistaVau, aivan ihana idea! Pitää itekkin testata :) riittääkö tuohon yks suklaalevy ja monta sydänpalaa siitä tuli? Lisää tämmösiä tänne siun blogiin! :)
VastaaPoistahttp://heavenonearth-juuuli.blogspot.fi/
Tosta kuvasta ei ehkä ihan heti huomaa, mutta noi palat on itseasiassa tosi paksuja, about 2½ cm korkeita. Niitä tuli 50 grammasta kuivattuja mustikoita ja 130 grammasta valkosuklaata kahdeksan kokonaista palaa ja yks vähän muita pienempi/matalampi :-) Toki niitä sitten voi tehdä myös enemmän täyttämällä muotit vaikka vain puoliväliin. Mutta hei kiitos mielipiteestä, mahtava kuulla et mitä täältä halutaan lukea :-)
Poistaaaah ihania! vois itekin joskus kokeilla jotain ton tapasta:)
VastaaPoistaPakko suositella, oli niiin ihania :-)
PoistaNäyttääpäs hyviltä! :P Valkosuklaa on mun pahe...
VastaaPoistaHahaha ;) No mut siitä vaan silti kokeilee, tykkäisit ainakin varmasti!
PoistaVoi ei kuinka ihania ! Pakko jokus kokeilla ite kans noita :)
VastaaPoistaMahtavaa, ne on kyl ihania :-)
Poistanoou. ei ois pitäny selata sun blogia yhtään ekaa postausta pidemmälle - meikä on kuumeessa sängyn pohojalla ja melekeen itken, ku alako tekeen hirveesti mieli kaikkia leivoksia. :c
VastaaPoistaHaha voieiii sua raukkaa! Soita jollekin sukulaiselle tai kaverille ja oo oikein kurjan kuulonen siitä et oot kipeenä, ehkä niillä käy niin paljon sääliks et ne kultasina leipoo sulle tai käy ostaa kaupasta leivonnaisia ja tuo ovelle :-)♥ Mut hei pikaisia paranemisia, toivottavasti ei kestä kauaa, kesällä kipeenä oleminen on kamalinta ikinä! :-(
Poista